وکیل تغییر کاربری اراضی

وکیل تغییر کاربری اراضی

فهرست مطالب

با خصوصیات وکیل تغییر کاربری اراضی بیشتر آشنا شویم !

تغییر کاربری اراضی به چه منظوری انجام می شود؟ چرا مالک طبق قانون اجازه ندارد که زمین زراعتی و کشاورزی خود را به زمین مسکونی تبدیل کند؟ حیطه فعالیت وکیل تغییر کاربری اراضی منوط به  چه شرایطی است؟ وکیل تغییر کاربری اراضی برای پیگیری تغییر کاربری چه مراحل قانونی را طی می کند؟

حفظ زمین های کشاورزی و باغ ها و بوستان های مختلف به منظور افزایش تولید داخلی و زیبایی طبیعت و پایداری محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل مراجع قضایی قوانینی را در مورد اراضی کشاورزی و باغ ها و زمین های زراعتی معین کرده اند و در صورتی که شخص یا مالکی تابع  این  قوانین نباشد و از اجرای این قوانین خودداری کند، مطابق با نظر دادگاه و حکم‌ صادر شده، مشمول مجازات کیفری و حقوقی می شود. در این مقاله سعی داریم در مورد خصوصیات وکیل تغییر کاربری اراضی با شما صحبت کنیم. امیدواریم با ما همراه باشید.

 

 

تغییر کاربری و وکیل تغییر کاربری اراضی

شاید شما هم شنیده باشید که مالکی به تغییر کاربری زمین یا ملک خود پرداخته است. آشنایی  با مفهوم تغییر کاربری بسیار حائز اهمیت است. هرگاه مالکی برای افزایش منفعت و سود حاصل از ملک، ملک خود را به طور غیرقانونی در زمینه کاری دیگری استفاده کند، در این حالت تغییر کاربری زمین داده است. مثلا شخص دارای زمین کشاورزی است اما با توجه به افزایش درآمد و سود حاصل از ساختمان سازی تمایل دارد که زمین خود را از طرح کشاورزی درآورد و آن را به منطقه مسکونی تبدیل کند. در این حالت ماهیت اصلی زمین  و ‌نوع کاربرد اصلی از بین می رود. در چنین حالتی فرد باید مطابق قوانین مراجع قضائی محاکمه شود و جزای نقدی و کیفری صادر شده را بپردازد. وکیل تغییر کاربری اراضی در حل مشکلات پیرامون تغییر کاربری بسیار متبحر است.

عوارض تغییر کاربری اراضی به منظور بررسی فعالیت وکیل تغییر کاربری اراضی

  • کاهش زمین های کشاورزی و محصولات حاصل از آن ها و کاهش استقلال تولیدی داخلی کشور
  • کاهش انواع باغ و بوستان ها و کاهش محصولات و میوه های حاصل از آن ها و کاهش توانایی کشور در تامین اقلام مورد نیاز مردم
  • افزایش ساختمان سازی و از بین رفتن زمین بکر و طبیعی و از بین رفتن انواع پوشش گیاهی مختلف و انقراض نسل بسیاری از حیوانات
  • افزایش آلودگی محیط به علت کاهش پوشش گیاهی
  • آسیب به محیط زیست و از بین رفتن گونه های مختلف گیاهی و جانوری
  • عدم رعایت قوانین مربوط به تغییر کاربری اراضی و کاهش نظم و امنیت اجتماعی
  • کاهش توانایی دولت در تامین محصولات کشاورزی

 

وظایف وکیل تغییر کاربری اراضی

  • گاهی شرایطی ایجاد می شود که برحسب مواردی تغییر کاربری اراضی باید اتفاق بیفتد. در چنین حالتی شخص نزد وکیل تغییر کاربری اراضی می رود تا بتواند با راهنمایی او این مشکل را حل کند. در این حالت وکیل تغییر کاربری اراضی لایحه و دادخواستی منوط بر غیر قانونی نبودن تغییر کاربری اراضی به دادگاه ارائه‌ می دهد. بعد از تشکیل کمیسیون در جهاد کشاورزی و بررسی شرایط، در صورتی که تغییر کاربری الزامی و غیر قانونی نباشد، فرد باید حدود 80 درصد از قیمت زمین کشاورزی یا باغ را بر حسب قیمت تغییر کاربری اراضی به عنوان عوارض، به بخش بیت المال و خزانه داری دولت پرداخت کند.
  • وکیل تغییر کاربری اراضی باید به همه جنبه های مختلف موارد قانونی و غیرقانونی تغییر کاربری اراضی مسلط باشد تا بتواند مالک را در این زمینه آگاه کند.
  • وکیل تغییر کاربری اراضی باید با انواع مجازات کیفری و نقدی بعد از تغییر کاربری اراضی آشنا باشد تا بتواند بهترین راه قانونی را متناسب با شرایط موجود برای تغییر کاربری ملک  فراهم کند.
  • وکیل تغییر کاربری اراضی باید با تمام مراحل قانونی و پیگیری موارد مربوط به تغییر کاربری آشنا باشد.
  • وکیل نباید با هیچ کدام از کلاهبرداران، سودجویان و زمین خواران اراضی در ارتباط باشد. زیرا در چنین حالتی صحت عملکرد و صداقت وکیل از بین می رود و طبق قانون مجازات می شود.
  • وکیل باید به شرایط قانونی تغییر کاربری اراضی کاملا مسلط باشد. در صورت موارد زیر وکیل تغییر کاربری اراضی می تواند با پیگیری های لازم مجوز تغییرات را از بخش جهاد کشاورزی و محیط زیست و مراجع قضایی بگیرد و مشکل غیرقانونی بودن عملکرد مالک از بین برود.

 

موارد قانونی تغییر کاربری اراضی

  • مالک قصد داشته باشد ملک ساختمانی را به ابعاد 500 متر مربع در زمین زراعتی یا باغ خود بسازد. در این حالت وکیل تغییر کاربری اراضی می تواند با پیگیری قانونی خود مجوز لازم را بگیرد.
  • مالک بخواهد در زمین زراعی خود به پرورش دام، طیور و آبزیان بپردازد. در این حالت نه تنها ماهیت زمین کشاورزی یا باغ از بین نمی رود بلکه بر خصوصیات زمین های کشاورزی افزوده می شود و بر تنوع محیط زیست افزوده می گردد.
  • مالک قصد داشته باشد برای تکمیل بخش کشاورزی و محصولات حاصل از آن بخش تولیدی یا صنعتی در زمین خود تأسیس کند. در این روند کشاورزی ساده تر شده و مالک می تواند با کیفیت بهتر محصولات خود را به بازار ارائه دهد.
  • مالک بخواهد قسمتی از زمین کشاورزی یا باغی خود را به مرغداری تبدیل کند. در این صورت زمینه اشتغال یابی فراهم می شود و بر قدرت استقلال اقتصادی کشور و استفاده همه جانبه از اراضی مختلف فراهم می شود.

آخرین مقالات

وکیل زمین شهری

با شرایط وکیل زمین شهری بیشتر آشنا شویم؟ عملکرد وکیل زمین شهری منوط به چه شرایطی است؟ انواع زمین شهری بر چه اساسی تقسیم بندی

ادامه مطلب »

ارتباط با ما

021-22362628

info@maed.ir

سعادت آباد، میدان کاج، خیابان سرو شرقی، نبش خیابان مجد، پلاک ۳، طبقه۳